WSET Intermediate wijncursus

WSET® level 2 - Award in Wines & Spirits
voorheen WSET Intermediate

In deze gedegen wijncursus leert u de wijnwereld kennen aan de hand van de belangrijkste wijnstijlen en druivenrassen. Deze linken we telkens aan de voornaamste wijnregio's uit de hele wereld.

Met een systematische proefmethode leert u de belangrijkste aroma's en smaken van wijn onderscheiden. Een onmisbaar element als het gaat om het samenstellen van uw eigen wijnassortiment. Ook wordt er een les besteed aan gedistilleeerd om zo een nog breder zicht te krijgen op de wereld van edele dranken.

Het is een must voor iedereen die basiskennis over wijn of gedistilleerde dranken nodig heeft om zijn vaardigheden en competenties in zijn werk of hobby te ondersteunen.

WSET level 2 - Award in Wines & Spirits,

8 middagen of 8 avonden – van elk 2,5 – 3 uur. .

De leerstof wordt zowel theoretisch als praktisch benaderd. En geeft een helder beeld van de hedendaagse wijnwereld en de huidige trends in de wijnindustrie.

De thema’s die aan bod komen zijn:

 • Hoe wordt wijn gemaakt en andere factoren die de stijl en de kwaliteit van de wijn beïnvloeden
 • De belangrijkste witte en blauwe druivenrassen en de regio’s waar deze druiven staan aangeplant
 • De belangrijkste wijnregio’s in de wereld
 • Mousserende wijnen en versterkte wijnen
 • Gedistilleerde dranken en likeuren
 • Wijn – spijs combinaties; waar moet je op letten?
 • De WSET® Systematische Proefmethode is de leidraad voor het leren proeven en beoordelen van wijnen

Na de cursus kunt u deelnemen aan het niveau 2 examen van WSET®. Dit bestaat uit 50 meerkeuze vragen in 60 minuten. Het succesvol doorlopen hiervan wordt beloond met het internationaal erkend WSET® level 2 - Award in Wines & Spirits.

Duur van de cursus: 8 avonden of 8 middagen, sessies van elk 2,5 – 3 uur

Uren zelfstudie: ca. 20 uur

Kosten: € 515,- inclusief 21% BTW

Inbegrepen: éénmalige deelname aan alle lessen, een doos wijnglazen, het WSET® Intermediate studypack, de in de lessen te proeven wijnen en eenmalige deelname aan het examen.

Info? mail: rien@desmaakacademie.nl

Nieuws

 • Website in aanbouw
  Deze website is in aanbouw. Heeft u vragen? mail ze naar: rien@desmaakacademie.nl
  Lees meer...

Agenda & planning logo Proeverijen

De proeverijen van de Smaak Academie worden in een workshop format aangeboden. Dit betekent dat u met uw gezelschap eerst een inleiding krijgt over het product dat u gekozen heeft, met daarin informatie over geschiedenis en productie. daarna wordt u uitgelegd over de proeftechniek van het product. vervolgens gaan we echt aan de slag met het product, door het te proeven en te beschrijven van wat we proeven.

Relatiebeheer logo Cursussen

De Smaak Academie is aanbieder van de WSET wijncursussen. De WSET is de grootse wijnopleider ter wereld en ziet er op toe dat alle aanbieders voldoen aan haar hoge normen om de deelnemers een kwalitatief hoogstaande wijncursus te kunnen garanderen. We bieden 3 van de 4 levels aan.

Facturering logo Wijn en Spijs

U kunt bij de Smaak Academie kiezen tussen een wijn-spijs proeverij (meest leerzaam en dan lekker en leuk) of wijn-spijs diner (meer lekker en leuk en dan leerzaam).

We verzorgen ook een wijn-spijscursus. Deze beslaat 4 avonden en geeft u inzicht en vaardigheid in hoe u thuis of in het restaurant met wijn en spijs kunt omgaan..