Bedrijfstraining: Topwijn<>Topmanmager 

Deze bedrijfstraining is ontwikkeld voor het Guru-programma van een groot IT consultancy bureau. Het Guru-programma heeft als doel, het naar de top brengen van talentvolle consultants. De ambitie is om zoveel mogelijk van hen op hun eigen vakgebied naar de nationale en internationale top te begeleiden. 

Deze training behelst het bespreken en proeven van Topwijnen in vergelijking met Topconsultants/managers. Dit om te onderstrepen wat er voor nodig is om die absolute topprestatie neer. Vooral wanneer je in je carrière steeds verder komt blijkt dat er steeds meer voor nodig is om een topprestatie neer te zetten.

Van goed naar best! Wat is daar voor nodig? Of is het misschien beter om een optimum te vinden in de relatie presatie en resultaat? Men zal meestal tot de ontdekking komen dat het niet moeilijk is om een goed resultaat neer te zetten, maar dat het vele malen moeilijker is een absoluut topresultaat neer te zetten.

De wijnproeverij: In de proeverij worden na korte uitleg over wijn in het algemeen en proeftechniek in het bijzonder, een reeks wijnen geproefd van verschillende kwaliteit en prijs. Deze reeks wijnen is vergelijkbaar met de indeling in de groepen van scores die we zojuist hebben behandeld. Uit de prijs en prijs-kwaliteit verhouding van de wijnen komen de volgende thema’s aan bod:

 • Is top kwaliteit herkenbaar?
 • Is kennis een noodzaak voor het herkennen van kwaliteit?
 • Wordt topkwaliteit voldoende gewaardeerd?
 • Over smaak valt niet te twisten, maar over kwaliteit wel?
 • Relatie kwaliteit en inzet.
 • Is hogere kwaliteit te rechtvaardigen in de prijs?
 • Ofwel, hoe leg ik de klant uit dat een hoge prijs wel gerechtvaardigd is?  

Natuurlijk moeten er ook enkele Topwijnen geproefd worden om een en ander te illustreren.

Uitkomsten:

De uitkomsten van deze vragen en wat eventueel verder aan de orde komt zullen worden verwerkt in een rapportage. Daarin zal ook een korte persoonlijke impressie van de trainer van de deelnemers worden opgenomen. Deze zal aan bevoegde manager worden gestuurd ter evaluatie en kennisgeving.

Werkt u al samen met een consultancy bureau? Deze attitude training is uitstekend in te passen in een meerdaags trainingsprogramma.

This training can be given in English.

Duur:

ca. 4 uur

Kosten: 

vanaf € 225,00 excl. BTW per persoon, tot en met 14 personen, exclusief locatiekosten, cateringkosten en reiskosten. Minimum van 8 personen te factureren.

Locatie en datum: 

in overleg

Informatie en offerteaanvraag:

Bel: 06-41017981 of e-mail: rien@desmaakacademie.nl

 

 

Nieuws

 • Website in aanbouw
  Deze website is in aanbouw. Heeft u vragen? mail ze naar: rien@desmaakacademie.nl
  Lees meer...